среда, 1 сентября 2010 г.

У Калуші буде діалог. Між громадою та субкультурами

    У Калуші стартував проект Калуської філії Союзу українок "Діалог" за фінансової підтримки Програми " Матра" Посольства Королівства Нідерландів  .  Представники молодіжних субкультур м.Жидачева також мають змогу долучитись до усіх заходів даного проекту і можливість мультиплікувати хороший досвід у себе в місті.
Коротко про проект "Діалоги".
Явище молодіжних субкультур в невеликих локальних спільнотах сприймається, як правило, негативно. Багато в чому ситуація визначається посттоталітарною свідомістю мешканців, ксенофобією та нетолерантністю у поведінці. Для сучасної ситуації характерною є відсутність механізмів вирішення проблеми, моделей, спроб ефективно налагодити діалог у невеликих спільнотах.Почастішали випадки конфліктів між представниками субкультур та іншими групами місцевої молоді. Потерпілою стороню, зазвичай, є субкультурні групи. Правоохоронні органи подають ці конфлікти як звичайне хуліганство. Крім того, Калуш є полікультурним містом, але тут фактично відсутній міжкультурний діалог. Проект "Діалоги"дає можливість розпочати діалог у громаді з метою змінити ситуацію на краще. Використання творчого потенціалу молодих людей для підготовки та проведення творчих майстерень фестивалю субкультур, участь представників різноманітних груп місцевої громади у цих заняттях буде сприяти подоланню бар’єрів з обох сторін. Налагодження діалогу дає можливість попередити конфлікти у майбутньому.
   Калуська філія Союзу українок має значний досвід та потенціал у двох напрямах роботи: неформальній європейській освіті та використанні ігрових, театральних методик у соціальній роботі з молоддю. Організація має трьох тренерів з неформальної європейської освіти та фахового режисера і драматурга, який працює з молодіжним експериментальним театром «Любарт». Регулярна робота організації з різними группами молоді та її досвід дозволяє певним чином впливати на молодіжну політику в місті. Філія СУ активно контактує у питаннях молодіжної роботи з представниками місцевого самоврядування, працівниками освіти, культури, правоохоронних органів, представниками "третього сектору" України , Естонії, Латвії, Литви, Білорусі, навчальними закладами Львівської області.

Комментариев нет:

Отправить комментарий