среда, 26 января 2011 г.

"Капелюшна фантазія"

під такою назвою у нашому центрі творчості пройшов  майстер-клас в рамках кущового методичного об"єднання керівників гуртків з бісероплетіння у Львівській області.
       А ми протягнемо до ремесел руки,
       відродимо традиції й пісні,
       Мистецтв народних хай наука
      освятить наші душі й наші дні!
Відповідно до плану роботи методичного об'єднання , керівники гуртків відвідали з екскурсією музей-садибу гетьмана Івана Виговського у с.Руда, ознайомились з експозицією робіт з бісеру, предметів декоративно-вжиткового мистецтва народних умільців с.Руда та ін. Далі у програмі був майстер-клас керівника гуртка з бісероплетіння "Чарівна намистинка" О.Вдовичин. Його метою було навчити дітей виготовляти об'ємні квіти методом мозаїчного плетіння для оздоблення капелюшків, розвивати творчі здібності,естетичний смак, уяву,фантазію, формувати вміння підбирати гаму кольорів для квітки,виховувати охайність,культуру праці, інтерес до роботи до мистецтва тощо.
  Спробувати свої сили змогли і присутні керівники гуртків, а саме Плитяк Анатолія Гнатівна(м.Сколе), Гук Ольга Віталіївна, Рожнятовська Наталія Василівна, Турус Ірина Юріївна (Стрийський район),Улинець Ліля Володимирівна(м.Стрий), Олексин Наталя Степанівна та Баторик Олександра Миколаївна(м.Ходорів),Турчин Оксана Миколаївна та Ковалишин Наталія Олегівна(смт.Журавно), Андрусик М.М
(м.Миколаїв) та ін.
    За годину вже різноманітні капелюшки-гольниці були готові і журі у складі директора ЦТДМ м.Жидачів О.Полівчак, директора ЦТДЮм.Сколе А.Плитяк, директора ЦТДМ смтЖуравно О.Турчин визначили переможців серед дітей.
   Засідання продовжила доповідь О.Вдовичин на тему: "Сучасні напрямки у бісероплетінні та реалізація їх у роботі з гуртківцями".Вона зазначила, що українські жінки завжди дбали про красу та оригінальність свого житла,одягу, побутових речей тощо.І відрадним є той факт, що з кожним роком збільшується кількість охочих навчитись цього ремесла і так відроджується мистецтво бісероплетіння.
   Саме життя викликало появу нових напрямків у бісероплетінні. Сучасні прикраси,виготовлені у техніці бісероплетіння можна розподілити на два типи. У роботах першого типу увага акцентується на складних багатокольорових орнаментах і складних композиціях(основа -гердан), а у другому типі - використовуються бісер 2-3-х кольорів,підібрані гармонійно (основа - прикраси та сувеніри з бісеру). Бісероплетіння займає унікальну нішу серед напрямків декоративно-вжиткового мистецтва.
 Керівники гуртків кущового методичного об'єднання змогли також поділитись власним досвідом, обговорити питання планування та навчально-виховного процесу у своїх ПНЗ, розробити рекомендації для молодих керівників гуртків тощо.
        Більше фото на :https://picasaweb.google.com/okxy13/WsmIHH?authkey=Gv1sRgCPjsnPurtsnKIg#
          ще інформація на :http://www.zhydachiv.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=733:l-r--&catid=37:peoplecity&Itemid=2

Комментариев нет:

Отправить комментарий