воскресенье, 16 октября 2011 г.

А далі ... новий проект

  На початку жовтня цього року у рамках співпраці між Жидачівською гімназією ім.О.Партицького та гімназією №2 Вепж (Польща) наше місто відвідала делегація польських школярів та вчителів. Гості познайомились із цікавими місцями древнього галицького міста Жидачів та культурної столиці України - Львовом. Звичайно, і золота, у своїх багряних барвах, осінь щиро посприяла цьому.
 Польська делегація відвідала уроки у гімназії і  взяла участь у  традиційній гімназійній лінійці, на яку було запрошено керівника відділу освіти Жидачівської РДА Свередюка Р.Й.. Керівник відділу  освіти зазначив, що "ця міжнародна співпраця є для учнів гімназії своєрідним вікном у Європу і першим прикладом у нашому районі того, як можна успішно реалізовувати найрізноманітніші, цікаві міжнародні освітні проекти.
Гості з Польщі подарували жидачівським гімназистам музичний дарунок - виступ "гуральського" фольклорного колективу (адже місцевість Вепж знаходиться у гірській частині Польщі - Бескидах).
Офіційну програму прийому молодіжної делегації було продовжено у міському центрі творчості для дітей та молоді. Директор центру творчості, керівник студії журналістики Оксана Полівчак разом з гуртківцями провели для молоді інтерактивні забави, рольову інтелектуальну гру "Равлик". А "родзинкою" занять стала презентація гасла і плакату на тему: "Євро - 2012. Жидачів - Вєпж". Цікаво було слухати думки молодих європейців : і українців, і поляків щодо цієї події у наших державах . Але кращим, без сумніву, можна визнати гасло: "Друзі в Євросоюзі". Словом, діти чимало дізнались нового одні про одних, і посміялись, і встигли потоваришувати.
А далі? Далі - планування майбутнього проекту. Цього разу три директори - гімназії ім.О.Партицького Василь Благий, гімназії №2 у Вєпжу( Польща) Вєслав Якубєц, міського центру творчості для дітей та молоді  Оксана Полівчак, домовились про реалізацію спільного проекту уже в листопаді цього року на теренах Польщі. Проект передбачатиме вивчення іноземних мов, основи журналістської майстерності та театрального мистецтва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий