понедельник, 7 ноября 2011 г.

"Хеловін" у Жидачеві

В ніч з 30-го жовтня по 1-ше листопада, у день всіх святих, весь світ святкує радісне та яскраве свято Хелловін.  Засновниками цього містичного свята стало давнє слов`янське плем`я кельтів.  За стародавніми кельтськими повір`ями разом з приходом зими та холоду, із потойбічного світу приходять духи померлих, які приходять до людей і втручаються в їхнє особисте життя.  Щоб не стати жертвами мертвих, мешканці домівок гасили в хатах світло і одягалися якнайстрашніше, щоб налякати привидів.  Звичай святкування Хелловіну  був привезений в США ірландськими та шотландськими емігрантами.  А згодом це свято з США розповсюдилось по всьому світу.
Цього року молодь України, зокрема міста Жидачева, також намагалась відтворити атмосферу цього містичного свята.  Організатором святкування Хелловіну в м. Жидачеві стали МГО “Вектор” та молодіжний центр творчості для дітей та молоді.  Всі учасники свята дружньо вирізали з гарбузів страшні обличчя і в середину ставили яскравий вогник свічки.  Після такого традиційного обряду відбувся перегляд надзвичайно моторошного фільму “Астрал”.  Кожен отримав велику кількість позитивних емоцій.
На жаль, ніхто не ходив у святкових костюмах по домівках людей із гаслами “trick or treating”.  Надіємось, що наступного року мешканці м. Жидачева будуть більш активним та гуртом приєднаються до молоді, яка цього року старалась пробудити святковий настрій Хелловіна у нашому містечку.
                                                                                                Роксолана Турковська
   



















Комментариев нет:

Отправить комментарий