среда, 12 февраля 2014 г.

Мала розмова про Великого Генія



Сьогодні у центрі творчості для дітей та молоді відбулось відкрите заняття студії журналістики  на тему 2Мала розмова про Великого Генія. Адже 9 березня 2014 року український народ відзначатиме 200 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе.Як пишуть про Кобзаря :" Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.(Т.Шевченко був не тільки філософом, фольклористом, поетом, політиком, істориком, письменником, етнографом, а також був великим художником.
Шевченко був і кріпаком, і солдатом, і в’язнем, та, в першу чергу, він був сином народу. Народ називає поета своїм батьком. Про нього складали легенди, пісні, вірші, та, мабуть, найвеличнішою з легенд є правдива історія життя Шевченкового, того життя, яке дало поетові горде право сказати: «Історія мого життя є часткою історії моєї Батьківщини»


   Кожен по-різному ставиться до Тараса Григоровича Шевченка, але ніхто не залишається байдужим до його творчості.Нам, майбутнім журналістам важливо показати не особисте ставлення, а лише факти його насиченої біографії.
Спільно з гостями заняття ми переглянули та і сторінки його життя - "Шевчнко-поет", "Шевченко- прозаїк", "Шевченко - художник", "Кохання у житті Шевченка" та інші.
А таокж подивились на креативну роботу тандему гуртківців ЦТДМ - анімацію на пісню "Садок вишневий коло хати".













































Комментариев нет:

Отправить комментарий