понедельник, 15 марта 2010 г.

"ВЕЛИКОМУ ТАРАСУ"

таку назву мав молодіжний літературний вечір, що за традицією відбувся у центрі творчості , в літературному кафе. Підготували для нас це дійство - молодіжний театр центру творчості для дітей та молоді та молодіжна громадська організація "Вектор".
   У рамках заходу відбувся конкурс на краще читання поезії Великого Кобзаря.У ньому прийняли участь 13 учасників. З імпровізованої сцени прозвучало багато віршів Кобзаря, зокрема “Садок вишневий коло хати“, " Розрита могила", "Мені тринадцятий минало", "Сон", “Заповіт“, “Тече вода з-під явора“, ” Лілея“, “Мені однаково” та інші. Оцінювання читців здійснювали присутні в залі. Молодіжний театр  центру творчості для дітей та молоді м.Жидачева виступив із постановкою уривку “Три душі” з містерії Тараса Шевченка “Великий льох“. Роль "трьох душ" виконали Вероніка Герасименко, Олена Підлісецька та Надія Слюзар.
    Поки тривав підрахунок голосів, присутні змогли насолодитись акустичним виступом гурту "Визволитель" і хорошими піснями на слова Тараса Шевченка.
   У результаті чесного голосування ведучий свята Цар Михайло вручив нагороду  "Портрет Кобзаря" - учасниці конкурсу Цар Ользі. Свято закінчилось частуванням солодощами та чаєм від МГО "Вектор". На завершення процитуємо поезію Івана Драча "Виклик":

Скиньте з Шевченка шапку. Та отого дурного кожуха.

Відкрийте в нім академіка. Ще – одчайдуха – духа.

Ще – каторжника роботи. Ще нагадайте усім:

Йому було перед смертю всього лише сорок сім.
Проведення таких вечорів вселяють сподівання, що генетичний код нації ще живий.. На наступний рік планується поговорити ще про Шевченка як про художника, майстра графіки...і  про людину, яка піднялась із колін...
власна інформація

Комментариев нет:

Отправить комментарий