суббота, 27 марта 2010 г.

Великодні майстерні тривають

  У п"ятницю, у центрі творчості для дітей та молоді за участю керівника студії живопису "Палітра" Михайла Романіва розпочались майстер-класи з писанкарства. Усі охочі змогли розмалювати свої писанки різноманітними техніками. Існує багато легенд про писанку. Ось одна із них: "Була сувора зима. Птиці не встигли вилетіти у вирій, гинули, замерзали. Люди шанували птиць, як Божі створіння, що приносять весну та радість після холодної зими, позабирали всіх птиць, відігріли у себе й тримали в хатах цілу зиму. Стало пригрівати сильно сонце, весна наближалася. Птиці вилетіли з хатів і полетіли у вирій. Відтіля повернулися і всім принесли писанки та весну. З того часу й стали люди писати писанки…" (Килимник С.)
   Участь у таких заходах - це прагнення долучитись до наших прадавніх традицій, доторкнутись до святої спадщини , поспілкуватись з однодумцями..
   Хто бажає брати участь у подальших Великодніх заходах контактуйте з керівником студії "Палітра" Михайлом Романівим та керівником молодіжного театру Михайлом Царем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий