вторник, 13 декабря 2011 г.

Магія "Андріївських вечорниць"

  Вже традиційним стало проведення "Андріївських вечорниць" для молоді Жидачева громадською організацією "Вектор" та молодіжним театром центру творчості для дітей та молоді.
    Цього разу за задумкою організаторів дійство відбувалось в старій глиняній хатці, в затишній атмосфері, молодь одягнута в національні строї, в старовинній печі потріскували дрівця. Дівчата заходились готувати вареники з чудернацькими начинками, а парубки в цей час виконували завдання придумане молодицями - міні квест у пошуках Калити. Дівчата за цей час ворожили: і кораблі по морю, в мисці,до краю якої були написані імена хлопців, пускали, і тарілки, під якими захована була їхня доля відкривали, і чоботи переставляли від кута хати до одвірка, щоб знати котра з них заміж першою вийде.
   А вже коли хлопці добряче поламали собі голову над загадками, що були заховані в різних куточках міста і таки принесли на руках дівчину, яку вони викрали від батьків і калиту, дівчата впустили їх на поріг, з піснею.
  Добряче набігавшись хлопаки зголодніли, і вправні господині гостили їх варениками, кому з добряче посоленою картоплею, або переперченою капустою, а кому і з шоколадом.
Вже і наївшись, і набігавшись хлопці взявши до рук музичні інструменти заспівали українських пісень, підспівували і дівчата. Бавилась наша молодь і в різні забавки, як рухливі так і інтелектуальні, а закінчилось все кусанням калити від Пана Калитинського.
От так цього року зустрічали доленосну ніч  Андріївського свята)))
Михайло Цар

Комментариев нет:

Отправить комментарий