вторник, 13 ноября 2012 г.

Молодь в природі - новий напрям діяльності еколого – краєзнавчого гуртка Центру творчості для дітей та молоді

Одним із цікавих напрямків роботи у нашій позашкільній установі є екологічний. Цього року у нас запрацював ще один гурток і ми коротенько запрезентуємо його роботу. Еколого – краєзнавчий гурток Центру творчості для дітей та молоді м.Жидачева(керівник Тарас Турченяк) часто проводить свої заняття з екологічного краєзнавства у встановлених альтанках , на відкритому повітрі, в ландшафтному заказнику «Базиївка». Спостереження дітьми за природою ( тваринним та рослинним світом) здійснюється під час оглядових маршрутів еколого- краєзнавчої стежки, що дозволило започаткувати новий освітній напрямок «Молодь в природі».
Ключовою ланкою по маршруту еколого – краєзнавчої стежки є вихід дітей на оглядову площадку, яка цікава з історичної точки, як місце розміщення колишнього городища IX –XIV ст., так і те, що з неї, як найвищої точки району, проглядається прекрасний вигляд панорами Передкарпатської височини і річки Стрий, яка омиває ландшафтний заказник «Базиївка» .
Наші гуртківці мають змогу проводити свої заняття і у приміщенні громадського екологічного центру ГО «ЕКО-Довкілля», під час яких  набираються  навиків любові до природи, як у вигляді теоретичних знань так і практичних. (На фото: заняття в еколоічному центрі ГО "Еко-довкілля", виготовлення та встановлення годівничок для птахів та діяльність еколого-краєзнавчого гуртка на практиці.)  

Комментариев нет:

Отправить комментарий