суббота, 11 мая 2013 г.

1 місце на міжнародному фестивалі "Чарівні мости Парижу"(1-8 травня 2013 рік)

У травневі дні у Франції проходив 15 Міжнародний фестиваль «Чарівні мости Парижа», у якому взяли участь учасники вокально-хорового гуртка "Струмок"  Жидачівського міського центру творчості для дітей та молоді( керівник Оксана Дахній).
Адміністрація та гуртківці центру творчості вирішили спробувати свої сили вперше у такому масштабному міжнародному фестивалі, головним завданням якого є пошук обдарованих виконавців серед творчих колективів і солістів та надання можливості для повного розкриття творчого потенціалу на сцені, зміцнення міжнародних дружніх і культурних зв'язків, обмін досвідом та творчими здобутками учасників із різних куточків Європи й світу, радість з присуджених журі нагород і взаємного спілкування, підвищення професійної майстерності й кваліфікації педагогів та керівників. До участі у конкурсі-фестивалі запрошуються солісти, ансамблі та творчі колективи молодих виконавців до 26 років із різних країн світу. Цьогоріч участь у ньому брали представники Грузії, Польщі, Білорусі, Росії. Україну, окрім Львівщини, представляли конкурсанти з Харкова та Криму. Конкурсна програма проводилася в наступних вікових групах: від 6 до 8 років, від 9 до 12 років, від 13 до 15 років, від 16 до 18 років, від 19 років і старше. 
    За результатами конкурсу представники Жидачівського центру творчості для дітей та молоді  отримали дві перші та три другі премії, кожен у своїй віковій категорії. Вікторія Берсан здобула першу премію за виконані пісні на трьох мовах: англійській, українській та французькій Христина Стадник, Ярина Кухар, Христина Фрейдун отримали другу премію, кожна у своїй віковій категорії. Першу премію здобув також вокальний ансамбль «Струмок» за виконання українських народних пісень. Усіх учасників конкурсу-фестивалю нагородили почесними медалями.
 Крім участі у фестивалі,  для дітей було організовано екскурсії у м.Дрезден(Німеччина),Люксембурзі. Страсбурзі,Парижі та Празі. Подорож залишиться чудовим враженням для дітей та педагогів центру творчості.
Відео та фото звіт тут,,,,




Комментариев нет:

Отправить комментарий