пятница, 31 мая 2013 г.

Роль неформальної освіти для молоді та впровадження її у навчальний процес у проекті "Neform@t

у НаціональномуЦТДМ ум.Мінськ(Білорусь)
  З 24 по 31 травня 2013 року керівники гуртків центру творчості для дітей та молоді Оксана Полівчак , Ліля Устрицька, Леся Сомик, Михайло Романів та представники молодіжної громадської організації "Вектор" Ігор Іванців та Ігор Пилипів взяли участь у міжнародному проекті "Neform@t" за Програмою ЄС "Молодь в дії" . Участь  у цьому проекті взяли молодіжні працівники з Латвії, Литви, Білорусії та України.
  
навчання елементам Outdoor education"                    "
  Спільно зі своїми колегами з різних країн ми взяли участь у семінарі "Роль неформальної освіти для роботи з молоддю з меншими можливостями( діти, які живуть у сільських чи депресивних міських територіях, діти, схильні до правопорушень, діти з фізичними обмеженнями тощо)  та у Міжнародній конференції "Впровадження методів неформальної освіти в освітній простір Білорусії"
Китайська чайна церемонія як форма роботи
  Представники ЦТДМ м.Жидачева та МГО "Вектор" мали можливість презентувати свою роботу для міжнародної аудиторії, ознайомитись із досвідом колег сусідніх держав, дізнатись про саму Програму ЄС "Молодь в дії",  відвідати освітні установи м.Мінська, ознайомитись з цікавими методиками роботи з дітьми (" Зцілююча магія","Outdoor education", Adventure education", "Інтеграційні танці", "Форум-театр", "Фоторієнтування","Відеотренінг","Китайська чайна церемонія як метод неформальної роботи", методика "рівний-рівному" та ін), попрацювати з дітьми міста Мінська(Білорусь) тощо.
 Питання визнання неформальної освіти є актуальним і для України. Про це останні двадцять років говорять багато експертів і пробують знайти якесь універсальне визначення для цїєї моделі надання освітніх послуг.
    Кажуть, що людина ,котра "занурилась" в неформальну освіту стає більш успішною у житті, або простіше - процес її соціалізації в швидкозмінному суспільстві проходить швидше.
виступ на Міжнародній конференції з презентацією роботи
ЦТДМ міста Жидачева
  Все дуже просто: для такої людини немає кордонів між освітою та вільним часом,роботою та пошуком нових можливостей для того, щоб зробити її більш цікавію та різноманітнішою. Свій вільний час такі люди інвестують у свою самоосвіту: вивчення іноземних мов, знайомство з іншими країнами та іншими культурами, здійснення свох дитячих мрій, підвищують свій фаховий рівень.
 Для педагогів знання та розуміння методів та принципів неформальної освіти є дуже важливими. Адже це дає їм можливість проводити заняття цікавіше , для більшої дитячої аудиторії та ін.
сертифікати учасників семінару
  Тому з нового навчального року у центрі творчості міста Жидачева буде звернена увагу на більш фаховий підхід педагогів до проведення занять з використанням методів неформальної освіти та роботи з батьками.


Оксана Полівчак



















































Комментариев нет:

Отправить комментарий