понедельник, 11 августа 2014 г.

Відгуки про проект

Cумні обличчя, обійми і бажання зустрітись ще раз – саме так 12 липня завершився міжнародний проект “Drivеrs of changes” (рушії змін), що проходив у с.Вишків Долинського району.  Суть якого було розкрити головну тему проекту,зокрема активний і здоровий спосіб життя.Учасниками проекту стала молодь з України, Латвії, Ірландії та Білорусії.

Для деяких учасників дорога була довгою і незавжди комфортною,але краса краєвидів гір затуманила перше  враження.Як звичайно все почалось із знайомства молоді .Саме тоді у всіх запалала іскра в очах і виник запал до відкриття для себе чогось нового,оригінального і класного.
Ось все й почалося.Найбільше ,що вразило цього дня- гра «Павутина» ,яка,мабуть,усім запамятається надовго. На перший погляд завдання  видавалось нереальним ,а  правила гри неабияк здивували і спантеличили гравців. Тепер думаю усі зрозуміли ,чому так довго учасники досягали заданої  мети. Адже вони наступали на одні й тіж граблі-порушували правила. Це і навчило їх слухати один одного , долати мовний барєр і діяти  однією командою. Процягом тижня ми вдосконалювали командну роботу ,граючи ігри з однією ціллю,так званий «тімбілдінг».
Наступного дня все почалось з екстриму. Охочі лазили по канатах «паралелі»,простягнутих через  невеличке озерце .Наступним ,що учасники  повинні були зробити-власноруч змайструвати «еко-штучки(аксесуари для дому,жіночі чи то предмети побуту,будь-що).
 Вишків вражає не лише своїми пейзажами ,а й дружелюбними і щирими мешканцями. Про це дізналися на черговому завданні «Work in Field»(«робота в полі»).завданням якого було обміняти наші саморобні  предмети на фрукти,овочі чи от поїздку на мотоциклі;  взяти невеличке інтерв’ю у жителів села про їхнє життя і як вони захищають довкілля.Ввечері ми все це презентували,після чого розпочався інтернаціональний вечір.Усі танцювали народні латвійські,білоруські танці та спробували зіграти у раніше невідому багатьом кельтську гру «герлінг». Цей день був сповнений незабутніх емоцій.
Яскравим спогадом для усіх залишиться традиційний для українців вечір проти  Івана Купала. Можна було почути народні українські та білоруські пісні,пограти у веселі і незнайомі для інших країн ігри  .За звичаєм дівчата сплели собі віночки,які потім пускали у річку.Розпаливши ватру усі охочі стрибали якнайвижче і якнадалі,що виглядало дуже енергійно і красиво.
Не менш захоплюючий видався день фотоорієнтування,який проходив на мальовничій  території о.Синевира.Учасників поділили на 2 команди,кожна з яких мали різні завдання. На наступний день ми презентували  наші роботи,інсценізували легенду озера і співали складені нами пісні на еко теми.
Останні 2 дні учасники проекту провели з особливою активністю.Спочатку вони вивчали особливість конфліктів і спосіб їх вирішення,роблячи оригінальні сценки ,що було дуже весело.А от на другий день відчули себе гравцями олімпійських ігор,змагаючись між командами у різних видах спорту.Всі старалися з усіх сил,тому усі були нагороджені смачненькими призами.
Крім цього, факт того, що проект відбувається на теренах України дало змогу показати людям з СНД, що на вулицях Львова не «бігають бандерівці», а люди в найпростішому українському селі є привітними, працьовитими і безкорисливими.

Так і минули ці 7 днів незабутнього проекту.За тиждень, який молодь провела разом, учасники стали друзями, можливо не назавжди, але всім було дійсно приємно перебувати в одному колективі один з одним, а сам проект став натхненням для власних починань учасників.
Ділиться своїми враженнями учасниця проекту з Білорусіїї Ольга Рубан:
«Кожний ранок ,кожний день приносить нові емоції та відкриття.Весь проет ділиться на дві частини.Спочатку ти ідеш вгору,і здається,що проект ніколи не завершиться.А потім,немов м’ячик котишся вниз.Час летить і не зупиняється.Учасники були такі,як треба!Адже люди на проекті-головне.На проекті не приходилось нам придумувати чим себе зайняти,тому що кожна хвилина була розписана.Але в цей ж час не виникало відчуття,що ми знаходимось в школі без краплі вільного часу,змушені виконувати бескінечні завдання.Дякую вам,учасники,що ви такі,які ви і є.І безумовно ,щиро дякую організаторам!»
«Ще спочатку,познайомившись з учасниками  ,які були зацікавлені темою проекту,я зрозумів,що буде цікаво.Після першого ж дня було зрозуміло ,що ці 7 днів швидко проминуть і всім захочеться більше часу.Мені дуже сподобалось,що всі стали хорошими друзями.Я знайшов тут нових друзів ,про яких завжди буду пам’ятати. 100 % впевненний,що приїду в Жидачів і це приносить мені задоволення,що я маю змогу зустрітися знову з учасниками.Дякую організаторам за відмінну організацію проекту.»-розповідає Крістапс Чібуліс –представник латвійської команди

Комментариев нет:

Отправить комментарий