четверг, 17 июля 2014 г.

Про наш проект пишуть і Вієсіте

http://www.viesite.lv/?p

Viesītes jaunieši piedalās projektā Ukrainā

kopbildeNo 4. līdz 13. jūlijam četri Viesītes jaunieši – Anete Gailīte, Jānis Čerņauskis, Ilva Mašinska un Kristaps Čibulis piedalījās apmaiņas projektā Ukrainā, Viškiv ciemā. Jauniešu apmaiņas projekts notika Eiropas savienības programmas „Jaunatne darbībā” ietvaros. Kopumā projektā piedalījās 24 dalībnieki no četrām valstīm – Latvijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Īrijas.
Projekta „The drivers of changes: this is our time” mērķis bija veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu caur dažādām neformālās izglītības metodēm. Septiņu dienu garumā jaunieši mācījās strādāt komandā komunicējot vienam ar otru, ģenerēja jaunu projektu idejas, meklēja radošus risinājumus konfliktu situācijām. Tostarp radošajās nodarbībās dalībnieki attīstīja ekoloģisko domāšanu, veselīgs dzīvesveids tika veicināts caur sportiskām aktivitātēm kalnos.
Ilva Mašinska: „Ukrainā ieguvu pieredzi – drosmi vairāk kontaktēties ar cilvēkiem, īpaši svešvalodās. Šis brauciens bija lielisks treniņš krievu un angļu valodai. Pats galvenais, ko esmu ieguvusi, ir jauni draugi.
Jānis Čerņauskis: „Ukrainas projekts bija neaizmirstams brauciens. Ieguvu vairākus interesantus draugus. Tagad noteikti ir vēlme atgriezties šajā valstī un turpināt darboties projektos, attīstot sevi.”
Noslēdzoties šim jauniešu apmaiņas projektam Ukrainā, dalībnieki vienojās, ka šī nebūs pēdējā kopīgā aktivitāte. Tāpēc jau šobrīd starp Viesītes pašvaldību un organizācijām no Ukrainas, Baltkrievijas un Īrijas ir uzsāktas sarunas par turpmāku projektu rakstīšanu un jauniešu apmaiņu organizēšanu.
Viesītes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste L. Liepiņ=11332

Комментариев нет:

Отправить комментарий