пятница, 30 апреля 2010 г.

Волонтерський проект в колишньому концентраційному таборі Равенсбрюк (Німеччина)

  Колишній концентраційний табір Равенсбрюк було створено у 1939 р. неподалік від містечка Фюрстенберг. До звільнення в квітні 1945 р., більш 130.000 жінок та дітей, 20.000 чоловіків були ув’язнені в цьому „Захисному таборі для молоді”. В’язні походили з більш ніж 40 країн. Життя ув’язнених характеризувалося голодом, поганими гігієнічними умовами та знущаннями. Тисячі полонених померли. Сьогодні в Равенсбрюці розташовано меморіальний музей, який зберігає пам’ятки, займається дослідженнями, та створює атмосферу для активного вивченні історії та особистого зіткнення з цією історією. Кожного року на території музею проводяться міжнародні волонтерські табори, спільно з Service Civil International.
  Влітку 2010 року (15.08-29.08) планується провести українсько-польсько-німецький волонтерський табір на території музею та меморіалу. Волонтери допомагатимуть з перекладом матеріалів музею, індексуванням та архівуванням документів. Також для учасників буде організовано семінар на тему історії Равенсбрюка, зокрема про в’язнів та охоронців-жінок з підрозділів SS, про збереження пам’яті та освітню роботу.
Реєстрація та форма заявки - www.workcamps.info. Код проекту - DE-SCI 1.33, назва -FUERSTENBERG / RAVENSBRUECK (north of Berlin)
Додаткова інформація:
МВО „СВІТ-Україна” (українська група Service Civil International)
outgoing@svit-ukraine.org
http://vkontakte.ru/club6097205
www.svit-ukraine.org

Комментариев нет:

Отправить комментарий