воскресенье, 28 октября 2012 г.

А ради чого ти готовий запустити повітряного змія?


І хоча вже середина осені за плечима,і невгамовний дощ перещіть за вікном, для когось це час смутку за теплими днями Бабиного літа, а для когось радість, бо вже скоро зима :) а для активістів молодіжної громадської організації "Вектор" та гуртківців центру творчості для дітей та молоді- це сезон вітрів та корисних справ)). А от чи відомо Вам, що саме повітряні змії колись китайський народ запускав для дуже важливих і корисних справ. От для вас трошки історії. Повітряні змії - були винайдені в Китаї ще до того, як історики почали писати свої хроніки. Перші повітряні змії китайці почали робити з бамбука і листів рослин. Після винаходу шовку в 2600 році до нашої ери повітряних зміїв стали робити з бамбука і шовку.
У Китайському фольклорі багато історій про те, що повітряні змії запускали як для задоволення, так і для справи. Найбільш часто повітряні змії застосовували у військових цілях. Китайці використовували повітряних зміїв для того, щоб виміряти відстань між своєю армією і стінами замку супротивника. У небо піднімали розвідників - спостерігачів. Існує легенда про те, що в 202 році до нашої ери генерал Хуан Тенг і його армія були оточені супротивниками, і їм загрожувало повне знищення. Говориться, що випадковий порив вітру зірвав з голови генерала капелюх, і тоді до нього прийшла ідея створення великої кількості повітряних зміїв, споряджених звуковими пристроями. Повітряні змії були зроблені з бамбука, паперу і шовку. Глибокої ночі ці повітряні змії літали прямо над головами армії супротивників, які, почувши загадкові завивання в небі, запанікували й утекли. З того часу ще було багато моментів ,повЯзаних з літаючими зміями, але кожен хоч раз у житті мріє і сам його зробити та запустити.
Тому Ідея провести парад повітряних зміїв з'явилася в нас давно. Перед запуском представники громадської організації "Вектор" та гуртківці центру творчості вирішили організуватись для спільної роботи і провести майстер-клас по конструюванню повітряних зміїв. Отож, усі бажаючі прийшли 19 та 27 жовтня у Центр Творчості. І закипіла робота....На кожному з тренінгів всі учасники ділилися на 3 команди. Кожна з команд мала виготовити 3 повітряні змії - 1 дельтавидний і 2 ромбовидних.
Всі учасники залишились задоволеними, особливо наймолодші..Більше фото на http://mgo-vector.blogspot.com/search?q= А тепер найголовніше- запрошуємо усіх 31 жовтня , 12 година. у центр творчості , звідки разом вийдемо і запустимо повітряні змії ради якихось гарних і корисних справ у нашому місті... У тебе також є шанс приєднатись!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий