суббота, 21 июня 2014 г.

Наметове містечко " Скарби Древнього Удеча"

Міський центр творчості для дітей та молоді організував для своїх вихованців літній табір «Скарби древнього Удеча». 12 червня наметове містечко розмістилося на території стадіону «Авангард». Ініціатор проведення такого оздоровчо-виховного – заходу директор ЦТДМ Оксана Полівчак. Організовано табір у рамках реалізації  Стратегічної цілі 2 "Покращення життя" Стратегінчого плану місцевого економічного розвитку,розробленого за підтримки Проекту МЕРМ і присвячений він 850-річчю Древнього Удеча. 

Наметове містечко працювало з 12 до 14 червня. Протягом трьох днів для вихованців Центру творчості було організовано змістовну програму.
Першого дня діти ознайомилися з правилами поводження, розпорядком та режимом перебування у таборі. Для них було організовано екскурсію у садибу Івана Виговського (с. Руда), відбулася спортивна естафета «Веселі старти». День закінчився «Вечірніми посиденьками» й дискотекою.
Після ночівлі в наметах – ранкова руханка, сніданок, який, як і обіди й вечері, готують самі вихователі, та екскурсія історичними місцями Жидачева.

 Того ж дня, 13 червня, для дітей організовано майстер-класи з декупажу, живопису і квілінгу. А ввечері посиденьки біля вогнища, запікання картоплі і танці. Щоб сон дітей був безпечним вночі чергують вихователі. 
На завтра програма перебування в наметовому містечку не менш насичена. У програмі 14 червня уроки патріотичного виховання, які проведе Володимир Гаврон, представник «Народної самооборони» та екскурсія екологічною стежкою на гору «Базиївка», з якою ознайомить Тарас Турченяк (ГО «ЕКО-Довкілля»). Того ж дня відбудеться закриття табору, а свої враження й побажання на наступний табірний сезон кожен мешканець наметового містечка зможе записати у «Відкриту книгу».
Такий відпочинок для вихованців організували керівники гуртків міського центру творчості: Вдовичин Орислава, Сомик Леся, Вдовичин Анна, Лялюк Дмитро, Романів Михайло, Булига Валерій та директор табору – Оксана Візняк.

Як зазначила керівник наметового містечка пані Оксана, велику допомогу в організації відпочинку надала міська рада та працівники міського виробничого управління комунального господарства, зокрема: посприяли у забезпеченні відпочиваючих водою, електроенергією й дровами, а також виділили для користування територію стадіону. Намети – Центру творчості та Жидачівського НВК. Звичайно, не обійшлося й без допомоги батьків, котрі забезпечують дітей продуктами харчування й транспортом.
Центр творчості має досвід проведення таких заходів, але наметове містечко, яке працює три дні, організовується вперше.
Як зауважують педагоги, в планах щорічне проведення такого цікаво й пізнавального дозвілля школярів
 Матеріал взято з сайту Жидачівської ради
http://zhydachiv-meriya.lviv.ua/golovna/novunu/tsentr-tvorchosti-organizyvav-nametove-mistechko

Комментариев нет:

Отправить комментарий